2024.05.06.

Ha kedvességet adsz, kedvességet kapsz

Szokásosan ma reggel is a 96-os busszal indultam. Legnagyobb meglepetésemre egy nagyon jókedvű, kedves hölgy volt a vezető. A fűtés is a lehető legjobb volt, az enyhe időjárásra tekintettel nem volt túl meleg. Nagyon jól esett a járművezető hölgy kedvessége mindenkihez, sokkal jobban kezdődött így a napom. Köszönöm az élményt.” – olvasható az Arrivához nemrégiben beérkezett egyik utasdicséretben.

 

Sajnos, ezekből a kedves, elismerő szavakból jóval kevesebb akad, mint a panaszokból. Pedig meggyőződésünk, hogy ha valami jó és valamivel elégedettek vagyunk, azt épp olyan fontos elismerni, mint a negatívumokat. A kevésbé pozitív dolgokkal kapcsolatban mégis sokkal hamarabb ragadnak tollat/billentyűzetet az emberek, hogy megosszák nemtetszésüket.

 

Mi itt az Arrivánál azon dolgozunk, hogy a jövőben ez is változzon és minél több utas jókedvűen, mosolygósan és főként elégedetten használja a budapesti közösségi közlekedést. A pozitív tapasztalatait pedig megossza másokkal is.

 

És, hogy ez miért fontos? Németh Melinda Ildikó autóbusz-vezető kolléganőnk, aki a fenti utasdicséretet kapta, máris elmeséli:

 

„Na, ezért érdemes ezt csinálni, mert ilyen kedves emberekkel utazol minden nap, és ha kedvességet adsz, kedvességet kapsz vissza. Én szinte mióta az Arrivához kerültem, a 96-os vonalon járok. Nekem meg van az utazóközönségem, akik törzsutasok: jönnek reggel, mosolyognak, gyakran váltunk néhány szót. Tudom, hogy ebben a megállóban Gizi néni fog felszállni, a következőben pedig Józsi bácsi.

 

Apukám is autóbusz-vezető volt, a tesóm is autóbusz-vezető. Ebben nőttünk fel, ez volt a természetes. Mindig is szerettem a nagy járműveket és én is régóta szemeztem már a buszvezetéssel. A C kategóriám már régóta meg volt, aztán a gyermekem születése után belevágtam és megcsináltam a D kategóriát is. Tesóm már régóta az Arrivánál dolgozik, és rajta keresztül érkeztem én is az Arrivához. Nagyon szeretem a buszvezetést. Mondhatjuk, hogy a hobbim a vezetés. És ezáltal a munkám a hobbim.

 

Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy ez egy férfias szakma. Szerencsére egyre többen vagyunk női sofőrök. Egy nő is lehet ugyanúgy buszvezető, mint ahogy egy férfi is lehet fodrász vagy kozmetikus.”

 

Németh Melinda Ildikó

7 éve autóbusz-vezető