Fenntarthatóság

A fenntarthatóság az Arriva víziójának szerves részét képezi, hogy segítsen kialakítani egy olyan jövőt, ahol a közösségi közlekedés a legjobb választás. Ez azt jelenti, hogy olyan környezetet kell létrehozni, ahol a társadalmi közösségek kevesebb torlódással, jó levegőminőséggel és vonzó, megbízható és fenntartható közlekedési rendszerekkel szembesülnek. Európa egyik vezető személyszállítási vállalata vagyunk és elkötelezettek vagyunk a társadalomra gyakorolt ​​pozitív hatások elérése mellett.

 

 

A közösségi közlekedés már ma is a legfenntarthatóbb közlekedési forma, tisztább és környezetbarátabb megoldásokat kínál az embereknek a barátokkal, családdal, munkahelyekkel és iskolákkal való kapcsolattartásra, de lehetőségünk van még fenntarthatóbbá tenni a jövőben.

 

Célunk, hogy autóbusz flottáink és vasúti járműállományunk belátható időn belül átálljanak az alternatív üzemanyagokra és a zéró kibocsátású technológiákra. Az érintettekkel együttműködve felgyorsítjuk a fenntartható mobilitásra való átállást. Ennek egyik módja, hogy létrehoztuk a Zero Emission Institute-ot:

 

 

Az Arriva létrehozta a Zero Emission Institute-ot, hogy segítsen felgyorsítani a nettó zéró kibocsátáshoz vezető utat. Az Intézet a tudás és a szakértelem központja lesz minden Arriva vállalatunk számára Európa-szerte és ügyfeleink számára, támogatva a tisztább és fenntarthatóbb személyszállítási megoldások felé vezető utat. Az Intézet kapcsolatokat alakít ki külső szervezetekkel annak érdekében, hogy a legújabb gondolkodásmódot és innovációt be tudja építeni az Arriva mindennapjaiba.

 

E szervezetek között lesznek zöldenergia-szolgáltatók, tudományos intézmények, technológiai innovátorok, ipari formatervezők, mérnökök és gyártók.

 

A hatóságokkal karöltve dolgozunk közös céljaink érdekében és hosszú távú stratégiai terveket dolgozunk ki, amelyek lehetővé teszik a megfelelő infrastruktúrát és a megfelelő üzemanyag-technológiát minden város és régió számára.