2020.12.16.

A járványhelyzet közepette is 24 busszal bővült az Arriva flottája

A 24 darab dízel, EURO 6d besorolású motorral szerelt szóló buszból 20 darab a napi forgalomban teljesít majd szolgálatot, 4 jármű pedig a tartalék részét képezi majd. A buszokra a BKK 2019. májusában írta ki a C5 jelű közbeszerzési tendert, amin az Arriva mellett egy másik induló is adott be pályázatot. A tenderen a versenytársunkat hozták ki győztesen, de a döntést az Arriva megtámadta, mert kiderült, hogy a versenytárs nem rendelkezik közösségi közlekedési referenciával. A közbeszerzési döntőbizottság ennek megfelelően az Arriva pályázatát hirdette győztesnek.

 

A C5 tender során beszerzett új buszaink a 14 éves Alfa Localo és Mercedes Citaro járműveket váltják le. Így a budapesti utasok ezek helyett vadonatúj MAN buszokon közlekedhetnek, amiket ráadásul már jól ismernek és kedvelnek az Arriva flottájában. A koronavírus járvány idején zajló mobilizáció során számos nehéz kihívással szembesültünk, de az Arriva csoport minden munkatársának kitartó csapatmunkájával sikerült ezeket leküzdenünk.

 

Büszkék vagyunk erre a tenderre és projektre, mert a járványhelyzet közepette példás együttműködésben sikerült mindhárom fél, a megrendelőnk, a gyártó MAN és az Arriva közötti kommunikáció és projekt menedzsment.