2024.06.03

Az Arriva Group új tulajdonossal tekint a fenntartható jövőbe

 

Véget ért az Arriva felvásárlási folyamata, amit 2023. októberében jelentettek be. A mai naptól az I Squared Capital az Arriva Group új tulajdonosa. A tranzakció fontos mérföldkövet jelent az Arriva történetében. Az I Squared kötelezettséget vállal arra, hogy jelentős, hosszútávú tőkebefektetést biztosít a növekedés és a dekarbonizáció támogatására.

 

Az Arriva Group, Európa vezető személyszállító partnere örömmel jelenti be, hogy befejeződött a cégcsoport felvásárlási tranzakciója. Az Arriva Group új tulajdonosa az I Squared Capital, amely egy független, globális infrastruktúra kezelő befektetési vállalat. A 2023 októberében bejelentett akvizíció az Arriva teljes, 11 országban jelenlévő tevékenységére kiterjed. 

 

Mike Cooper, az Arriva Group vezérigazgatója üdvözölte a hírt, melynek kapcsán elmondta: „A tranzakció lezárása fontos mérföldkő és egy izgalmas új fejezet kezdetét jelenti az Arriva életében. Ez egy remek lehetőség az Arriva számára, hogy hangsúlyozza elkötelezettségét a fenntarthatóbb jövő építése felé a kollégáink, az ügyfeleink és az általunk kiszolgált közösségek számára. Biztos vagyok benne, hogy az I Squared támogatásával teljesíteni fogjuk ezt a kötelezettségvállalást az Arriva által kiszolgált milliók javára.”

 

Mohamed El Gazzar, az I Squared senior partnere kifejtette: „A személyszállítás létfontosságú szerepet játszik a társadalomban, összeköti a közösségeket és elősegíti a gazdasági növekedést, miközben csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást és a forgalmi dugókat. Az Arriva azt tervezi, hogy a közlekedési hatóságokkal és ügyfeleivel együttműködve központi szerepet vállal ennek a törekvésnek az elérésében. Az Arriva azon célja, hogy flottáit karbonsemlegessé tegye, egybecseng az I Squared stratégiájával is, amelynek értelmében az eszközöket olyan technológiákkal fejleszti és bővíti, amelyek felgyorsítják a zöld energiára történő átállást.”

 

Enrico Del Prete, az I Squared alapkezelő partnere hozzátette: „Az egyik következő nagy kihívás az energetikai átállásban a közösségi közlekedés szén-dioxid-mentesítése lesz. Izgatottan várjuk, hogy az Arrivával együttműködve biztosítsuk azt a támogatást és befektetést, amely segít megvalósítani a tisztább városokra és zöldebb közösségi közlekedési hálózatokra vonatkozó jövőképet. Valódi, hosszútávú növekedési potenciált látunk az Arrivában. Izgatottak várjuk a közös munkát a teljes Arriva csapattal, miközben közösen kiaknázzuk a szektorban rejlő lehetőségeket.”

 

Az Arriva Group és vállalatai a tranzakció részeként mind az I Squared irányítása alá kerültek. Ez is biztosítja a szolgáltatások folytonosságát az Arriva teljes működési területén. Munkatársaink továbbra is a ugyanazt a magas színvonalú szolgáltatást nyújtják az általunk kiszolgált közösségek számára, amit eddig is, amellett, hogy kollégáink foglalkoztatási- és munkafeltételei változatlanok maradnak.

 

Az I Squared széleskörű tapasztalattal rendelkezik az alapvető infrastrukturális szolgáltatások nyújtása terén, beleértve a közlekedést, a logisztikát, az energiát, a közműveket és a digitális infrastruktúrát világszerte. A vállalat vezető befektető a közlekedés és a logisztika, valamint a szén-dioxid-mentesítési technológiák területén, jelentős tőkét fektetett be portfóliójának fenntartható, hosszú távú növekedése érdekében, támogatja a vezetői csapatok és a vállatok működési teljesítményének fejlesztését és olyan befektetéseket hajt végre, amelyekkel támogatja az energiaátállást.

 

Címlapképünkön Enrico Del Prete (b), az I Squared Capital Fund Partnere és Mike Cooper (j), az Arriva Group Vezérigazgatója.

Az Arriva Groupról

 

Az Arriva az egyik vezető személyszállítási szolgáltató Európa-szerte, mintegy 34 400 embert foglalkoztat, és nagyságrendileg 1,6 milliárd utast szállít évente. Buszokkal, vonatokkal, autóbuszokkal, villamosokkal, vízibuszokkal, kerékpármegosztó rendszerekkel, igény szerinti közlekedési megoldásokkal az Arriva büszkén, biztonságosan, megbízhatóan és fenntartható módon köti össze az embereket és a közösségeket 11 országban, és minden nap egyre jobb módon nyújtja ezeket a szolgáltatásokat. Az Arriva tevékenységei négy üzletágra oszlanak: UK Bus, UK Trains, Hollandia és Mainland Europe. Az Arriva személyszállítási tevékenységet folytat Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban, valamint vasúti lízingcéget üzemeltet Romániában. www.arrivagroup.com

 

Az I Squared Capitalről

 

Az I Squared egy független, nemzetközi infrastruktúra kezelő vállalat, több mint 38 milliárd dolláros kezelt vagyonnal. Az I Squared összetett problémák megoldására specializálódott, hogy támogassa az intelligensebb vállalkozások létrejöttét, támogassa a helyi közösségeket, és egy fenntarthatóbb jövőbe invesztáljon annak érdekében, hogy alapvető szolgáltatásokat nyújtson emberek milliói számára szerte a világon. A több mint 260 fős csapatból álló I Squared központja Miamiban van, de emellett vannak irodái Londonban, Münchenben, Új-Delhiben, São Paulóban, Szingapúrban, Sydneyben és Tajpejben is. Rendkívül sokszínű portfolióval rendelkezik: 82 vállalata 71 országban található és olyan szektorokat ölel fel, mint a közlekedés, energia, közműszolgáltatók, digitális infrastruktúra és logisztika. További információért látogasson el a www.isquaredcapital.com oldalra.