2020.10.05.

Az Arriva hősei egy percre sem álltak meg

A COVID-19 járványhelyzet tavaszi hullámában Magyarország jelentős korlátozásokat élt át. Azonban a közösségi szolgáltatások, így a közösségi közlekedés is üzemelt. Ezekben a nehéz időkben frontvonali dolgozók – nővérek, orvosok, buszsofőrök, stb. – voltak az arcai hazánknak, amit továbbra is működtetni kellett.

 

Az Arriva magyar operációja kitűnő példát mutatott. Sofőreink rendületlenül szállították az utasokat, rugalmasan alkalmazkodtak az állandóan változó menetrendekhez, vezénylőink akár egy napon belül többször is új vezénylést készítettek, a takarítóink minden nap tisztán tartották a buszokat. A garázsmester és diszpécseri szolgálat is zökkenőmentesen működött. Az irodai munkatársaink a napi folyamatok gördülékenységét támogatták, az IT részleg pedig abban segített, hogy akinek lehetősége volt rá, könnyedén és gyorsan tudjon átállni otthoni munkavégzésre. Minden egyes magyar Arriva dolgozó 100%-on felül teljesített, hogy a krízis ne legyen hatással a szolgáltatási színvonalunkra. Szerviz csapatunk a buszok üzemkészségét és biztonságosságát garantálták, a beszerző kollégák pedig a beszerzési nehézségek ellenére is hozzájutottak a szükséges eszközökhöz és védőfelszerelésekhez. A HR csapat mintegy 100 új dolgozót léptetett be, nagy figyelmet szentelve az egészséges és biztonságos kiválasztási folyamatra, és mind a bérek fizetése, mind a pénzügyi folyamataink precízen zajlottak le.

 

Ez az oka annak, hogy most elismerjük és ünnepeljük mind a sofőreinket, mind a szerviz, mind a szellemi kollégáinkat. Számos 60 év feletti dolgozónk ráadásul önkéntesen jelentkezett szolgálatra, noha ők a vírus szempontjából veszélyeztetett korosztályba tartoznak. Mégis fáradhatatlanul és lelkesen dolgoztak, példát mutatva abból, hogy mit jelent az elkötelezettség az Arriva értékei és a szolgálat iránt.

 

Mindezek eredményeképpen az operáció a normál menetben, 100%-os teljesítési szinten üzemelt. Ahogy Körmendi Anikó, az Arriva Magyarország országigazgatója mondja: "Lenyűgöző volt sofőreink és minden dolgozónk lelkesedése, hogy megmutassák, hogy még ilyen krízis helyzetben is képesek a közösségi közlekedési szolgáltatást működtetni. Nagyon büszke vagyok mindannyiukra!"

 

Köszönjük tehát a Magyar Hősöknek a helytállást, köszönjük minden kollégánknak a példamutatást!