2024.10.01

Indul a mellrákszűrésre felhívó kampányunk

A mellrák világszerte az egyik leggyakoribb nőket érintő daganatos megbetegedés. Magyarországon évente mintegy 9500 új mellrákos esetet regisztrálnak, és sajnos éves szinten mintegy 2000 nőt veszítünk el a késői felismerés miatt. Az adatok riasztóak, azonban a megfelelő időben elvégzett szűrővizsgálatoknak köszönhetően ezen esetek száma jelentősen csökkenthető lenne. A korai diagnózis 5 éves túlélési esélye akár 95% is lehet. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy minden nő tudatosan figyeljen az egészségére.

 

Büszkék vagyunk rá, hogy most októberben a Budapesti Közlekedési Központtal közösen állunk ki és hívjuk fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára. 

 

Járművezetőink mind rózsaszín szalagot viselnek ezen a napon, és a buszainkon is megjelenik a szalag, hogy emlékeztessük utasainkat: a korai felismerés életet menthet. 

 

Az időben elvégzett szűrővizsgálatok kulcsfontosságúak a mellrák hatékony kezelésében, ezért kérjük, ne halogassák a vizsgálatot! Csatlakozzanak hozzánk, viseljenek rózsaszín szalagot, és támogassuk együtt ezt a fontos ügyet!

 

A kampányról, valamint a szűrésről bővebb információkat a járműveink fedélzetén kihelyezett poszteren lévő QR kódot beolvasva, vagy ide kattintva olvashatnak.

 

Címlapképünkön Körmendi Anikó, az Arriva vezérigazgatója és Kovács Bengedúz, a BKK szóvivője helyezik el a kampány rózsaszín szalagját az Arriva autóbuszára. A járművezetői fülkében Fábián Dénes, az Arriva belső oktatója. Fotó: Nyírő Simon/BKK.