2024.05.14.

Közlekedési Kultúra Napja

Május 11-én ünnepeljük a Közlekedési Kultúra Napját. Ezen a napon kiemelt figyelmet kap az utazások biztonságának és a kulturált közlekedésnek a jelentősége. Az Arriva büszkén áll azon vállalkozások sorába, amelyek aktívan dolgoznak a közlekedési kultúra javításán, az autóbusz-vezetők társadalmi elismertségének javításán, valamint a biztonságos közlekedés elősegítésén.

 

Az autóbusz-vezetők társadalmi elismertsége kiemelt fontosságú számunkra, és két kreatív kezdeményezéssel igyekszünk hozzájárulni ennek javításához. Egyrészt, büszkén mutatjuk be saját blogunkat, a Buszsofőrök titkos életét, ahol az olvasók betekintést nyehetnek az autóbusz-vezetők mindennapjaiba. Ezek a történetek többek között megmutatják, hogy az autóbusz-vezetés sokkal több, mint egy egyszerű munka - ez egy életforma, ami sokkal többről szól, mint a volán tekerése.

 

Másrészt, az Arriva és az MAN közös "Nők a volán mögött" kampánya lehetőséget teremt arra, hogy a női járművezetők számára inspirációt és támogatást nyújtsunk. Az interjúk és a történetek nemcsak bemutatják a női buszvezetők sikereit és kihívásait, hanem arra is ösztönöznek mindenkit, hogy még jobban elismerje és támogassa a női munkavállalók szerepét a közlekedésben. Az Arrivánál kiemelt figyelemmel kísérjük és ünnepeljük a női vezetők és női járművezetők kiemelkedő szerepét és hozzájárulását a közösségi közlekedési szektorban.

 

Az Arriva elkötelezett amellett, hogy autóbusz-vezetői biztonságosan közlekedjenek a város útjain. Ennek érdekében különféle belső képzéseket biztosítunk számukra, és Márkus Péterrel, forgalombiztonsági igazgatónkkal együtt #HaviMárkus rovatot indítottunk. Ez a kezdeményezés lehetővé teszi számunkra, hogy rendszeresen elemezzük a buszokkal történt közlekedési eseményeket, ezáltal hozzájárulva az autóbusz-vezetők szakmai fejlődéséhez és felhívva a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára.

 

Ahogy ünnepeljük a Közlekedési Kultúra Napját, az Arriva továbbra is elkötelezett marad a közlekedési kultúra javítása és a biztonságos közlekedés elősegítése mellett. Összefogva, közösen tehetünk a kulturáltabb és biztonságosabb közlekedésért! Tartsatok ti is velünk ezen az úton!