2021.11.20

Az Andor utcában gyakorolt Bambi, a segítőkutya

Az ArrivaBus Andor utcai telephelyének vendége volt Bambi, a segítőkutya-tanuló, aki gazdáival, Bratkó Józseffel és Bratkóné Földesi Ágotával a közösségi közlekedéshez kapcsolódó feladatokat gyakorolta. 

 

Az Arriva elkötelezett, hogy a lehető legmagasabb színvonalú közösségi közlekedési szolgáltatást nyújthassa utasai részére. Ennek érdekében örömmel fogadtuk Bratkó József és Földesi Ágota megkeresését, akik azzal fordultak hozzánk, hogy biztosítsunk lehetőséget Bambi, a segítőkutya kiképzésére.

 

A segítőkutya Ágota állandó társa a közlekedésben is. Bambival azt gyakorolták az Andor utcai garázsunkban, hogy milyen helyzeteket, zajokat, eseményeket jelent az autóbuszos közlekedés egy fiatal segítőkutya számára. A tanulás során a járműre való fel- és leszállást, a különféle parancsok megerősítését, valamint a  buszon a kerekesszékesek számára kialakított helyre való beállást gyakorolták.

 

A több alkalmas gyakorlat eredményesen zárult, Bambi sikeresen vette az akadályokat, és bízunk benne, hogy azóta is rendíthetetlenül kíséri Ágotát Budapest közösségi közlekedésében, így az Arriva buszain is.

 

Nézzék meg a gyakorlásról készült videónkat Facebook oldalunkon!