photo

Társaságunkról

Az ArrivaBus a hazai autóbuszos személyszállítási piac meghatározó szereplője. Négy telephellyel és jelenleg az egyik legmodernebb, legfiatalabb buszállománnyal rendelkezik Magyarországon.

Egyedüli magántulajdonú szolgáltatóként 1999 óta vagyunk jelen a fővárosi közösségi közlekedési piacon a BKK által kiírt és társaságunk által megnyert közbeszerzési eljárásnak köszönhetően. 

2012 májusától a BKK szolgáltatójaként veszünk részt a fővárosi közösségi közlekedésben és szállítunk évente több mint 300 millió utast.

Budapesten kívül  Székesfehérváron cégek megrendelésére ipari parkokba szerződéses járatokat is indítunk.

Társaságunk stratégiájában központi helyet foglal el, hogy versenyképes árpolitikával, vevőorientált szolgáltatással elért piaci részesedésünket megőrizzük és tovább növeljük.

photo
photo
photo

Cégtörténet

Magyarországon az 1989-es átalakulási folyamatot követően Székesfehérvár a Közép-Dunántúl ipari központjává, s ezáltal a külföldi beruházások egyik fő célpontjává vált. Ennek során a térségbe települt multinacionális társaságok dinamikus munkahely-teremtése tette szükségessé a nagyszámú munkaerő szállítását.

 

A céget VT-Transman Kft. néven 1998-ban a legnagyobb hazai magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoport, a Videoton Holding Zrt. alapította. A 2013-ben bekövetkezett névváltoztatás után a cég a VT-ARRIVA Kft. nevet viselte. Az évek során a tulajdonosi szerkezetben jelentős változások történtek, amelyek nagyban hozzájárultak a stabilitás és megbízhatóság növekedéséhez.

 

2008-ban a tulajdonosi körbe belépett a világszerte közösségi közlekedési szolgáltatásokat üzemeltető Arriva. 2010-ben az Arriva közvetlenül a német államvasúthoz, a Deutsche Bahn (DB) csoporthoz került, így a Videoton Holding mellett egy olyan hazai és nemzetközi tőkeerős tulajdonosi háttér állt az ArrivaBus mögött, amely biztosította a cég hosszú távú, sikeres működését.

 

2020 év végén az Arriva meghatározó, 99%-os tulajdonrészt szerzett az akkori VT-ARRIVA Kft.-ben. Ezzel egyidejűleg változott a cég neve VT-ARRIVA Kft.-ről ArrivaBus Kft.-re.

 

2023 év végén a Deutsche Bahn a teljes, 10 európai országban működő Arriva Csoportot értékesítette az I Squared Capital tőkebefektető és infrastruktúra kezelő társaságnak, a tranzakció várhatóan 2024. áprilisában zárul.